dijous, 21 de febrer de 2013

Pere Navarro, el republicà


Abundant en la seva proposta sobre l'abdicació de Juan Carlos I en el seu fill Felipe, i tot això d'obrir una segona transició, avui es poden llegir, noves declaracions del mateix líder del PSC, Pere Navarro, en diferents medis: "El meu republicanisme haurà de esperar una mica més, l'objectiu de futur és la República, però ara necessitem un nou Rei perquè es consolidi el país i construïm una Espanya federal ". Més declaracions: assegura que "molta gent" li ha felicitat per reclamar l'abdicació de Juan Carlos de Borbón (escric el seu nom en castellà, perquè hi han traduccions que ofenen) i defensa que "Hem de apropar la política al que opinen els ciutadans". Molt maco, tot plegat.

No entenc absolutament res. Anem a pams: això de la segona transició em sembla molt , el tema d'abdicar, genial; que la República sigui el futur, ho comparteixo i ho aplaudeixo (benvingut al republicanisme, si es el cas)... Però,
per molt que m'encaparri,  no m'entra al cap la ocurrència aquesta de posar al lloc del Rei Juan Carlos I a l'hereu, mantenint la mateixa lògica d'allò que, se suposa, s'està qüestionant. De la mateixa manera que no entenc gens això del dret a decidir de Catalunya en el marc de la legalitat constitucional del Regne d'Espanya que, mentre no es demostri altre cosa, és com no decidir res de res, o, pitjor, que altres decideixin per tu. Una mica incoherent tot plegat, la veritat...Vistes les tendències electorals i l'actitud refractària del PSOE, el seu germà gran estatal, no serà que Pere Navarro ja no sap que fer perquè algú li faci una mica de cas?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...