dissabte, 1 d’agost del 2015

Hotel Torre Agbar


Emin Capital ha anunciat que la Torre Agbar queda exempta de la moratòria hotelera de Barcelona i que, per tant, podrà transformar-se en un hotel. El propietari va explicar que "van sol·licitar el certificat del règim urbanístic abans que es publiqués la moratòria hotelera al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona" i que, per això, el projecte seguirà endavant. Ara vindran les crítiques -i els crítics- de torn contra el nou ajuntament. Si no es deixés fer l'hotel els acusarien de ser antisistema, de posar-se al marge de la llei, de perjudicar el creixement econòmic, de ser irresponsables, etc… Si al final es fa per una obligació legal, serà una baixada de pantalons. Objectivament, no és massa coherent ni consistent la crítica. Fins avui, el balanç de govern està sent molt més positiu del que alguns esperaven i desitjaven. Personalment, estic absolutament encantat amb una alcaldessa i un equip municipal que sí em representen, i també de tenir, després de les últimes eleccions, un consistori més d'esquerres i més sobiranista, malgrat que a les dretes -i als partits del règim- els hi pesi. Poca crítica i molt, massa, partidisme.

1 comentari:

  1. Hola estimat Pablo.

    Jo soc dels que si criticarà i molt el haver pres aquesta decisió. No em crec que ningú dels que formen part d'aquest confluència de partits no sabessin el que la major part del ciutadans coneix i és que quan vols fer unes obres majors sol.licites un certificat d'aprofitament urbanístic per a conèixer que pots o no pots fer en el sol o en l'edifici que vols comprar. Aquest certificat té una validesa de sis mesos, durant el que es garanteix que si sol.licites llicència d'obres durant aquest termini se't garanteix els drets d'edificació i sinó l'administració competent (ajuntament) t'ha d'indemnitzar pels danys i perjudicis ocasionats.
    Veure aquestes noticies:
    - http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20150630/54432611692/paralizar-la-maquinista-costaria-millones.html
    - http://www.02b.com/es/notices/2015/07/barcelona-se-enfrenta-a-demandas-multimillonarias-por-la-suspension-de-licencias-decretada-por-colau-13385.php
    - http://www.economiadigital.es/es/notices/2015/07/barcelona-se-enfrenta-a-demandas-millonarias-por-el-paron-de-licencias-de-colau-73624.php

    Com que no els considero tant desconeixedors de les lleis, crec que es tracta d'una cortina de fum que envolcalla una gran mentida i d'aquesta forma fan creure als seus votants que com a partit polític estan en contra de que es faci un Hotel però al final el Hotel es fa perquè la llei hi obliga. Pel mateix raonament es faran tots els altres ja que es de suposar que els promotors d'aquests Hotels no seran tan ineptes d'haver comprat un edifici sense el corresponent certificat d'aprofitament urbanístic.

    Tampoc entenc quin problema hi ha amb que es facin Hotels. És una activitat econòmica que genera llocs de treball i es ecològica ja que qualsevol expert mediambiental et dirà que un llit calent és millor que el model dels apartaments en propietat tancats o freds o que els apartaments turístics sense cap mena de regulació. A més a més jo particularment prefereixo que es generin llocs de treball amb Hotels a Barcelona que empreses químiques alemanyes que contaminen la nostra atmosfera com pots veure si et passeges per Martorell o per la ciutat de Tarragona.

    Perquè al final Pablo de que ha de treballar la gent?
    2.500.000 de persones que treballaven en la construcció van acabar a l'atur. De que ha de treballar aquesta gent i la resta que estan a l'atur? - En l'agricultura? (Cada cop queda menys pagesos) - En la industria? Per a fer que i per a competir amb qui? Pensa que la industria cada cop més està més automatitzada i robotitzada.

    Al cap i a la fi i agradi o no agradi som un país turístic i afortunadament per la gent que busca feina Catalunya és la que rep més visitants de tot l'Estat Espanyol (actual).

    Com be saps el meu projecte polític no és el d'aquest conjunt de partits polítics que han guanyat les eleccions a Barcelona, però com també t'he comentat altres vegades desitjo molta sort i encert als que tenen l'obligació de prendre decisions i governar la ciutat, siguin del color que siguin, ja que les seves decisions ens afecten a tots, però encara desitjo amb més força que tothom que viu en la nostra ciutat i en el nostre planeta tingui un plat a taula ple de menjar, un sostre per a protegir-se de la pluja i algú al qui pugi estimar.

    Una abraçada ben forta i bon estiu Pablo.

    ResponElimina

Propuesta de argumento para la nueva película de Star Trek sobre la formación de la Flota Estelar "en la línea Kelvin"

En la línea de verdad (no la otra) el sintético Picard, aburrido de su vida en la Academia de la Flota Estelar, decide viajar a través de un...